Nørregade 2
3700 Rønne
56950025

OperaKino program

Oplev opera, musicals, balletter, skuespil og koncerter i absolut verdensklasse på det store biograflærred

De allerstørste opera- og koncertoplevelser kan ses i direkte transmissioner til Rønne Bio's publikum fra nogle af verdens største scener med en perlerække af operauniversets største sangere og dirigenter. Via satellit transmitteres de store operaer i HD kvalitet til det store lærred i Rønne Bio tillige med en forrygende lydgengivelse. Mød det festklædte publikum og bliv en del af enestående operabegivenheder. Blandt publikum har der allerede været stor glæde over initiativet, og erfaringen viser, at oplevelserne er meget intense, fordi de mange kameraer bringer oplevelserne så tæt på, at end ikke 1. række i selve operaen vil give den samme intime oplevelse.PROGRAM FOR SÆSON 2017/18

Bemærk at der kan forekomme ændringer i programmet


7. NOVEMBER 2017 kl. 19.45

TRYLLEFLØJTEN

Denne produktion repræsenterer den første del af et samarbejdsprojekt mellem La Scalas operaakademi og en af de mest prestigefyldte instruktører i vores tid, Peter Stein. Formålet er at præsentere de fineste unge internationale sangere hvert år i forbindelse med afslutningen af en unik kunstnerisk proces med hensyn til kvalitet og niveau. Stein har forpligtet sig til at begynde de unge kunstneres træning og undervisning et år før deres debut. Oplev fremtidens operastjerner, inden de spredes for alle vinde.

Optagelse fra Teatro alla Scala, Milano

Introduktion til TRYLLEFLØJTEN v/Mogens Wenzel Andreasen, Folkeuniversitetet
6. november 2017 kl. 16.00 på Rønne Bibliotek, Pingels Allé 1, Rønne. Entré kr. 120,-


***
5. DECEMBER 2017 KL. 19.45

BALLET: NØDDEKNÆKKEREN

Ethvert barn bør se Nøddeknækkeren mindst én gang. Og denne nye Nøddeknækker fra Wien-statsoperaen er ikke noget dårligt valg. Flotte kostumer, officersuniformer og store kjoler fra det 19. århundrede. Soldaterne er talrige, og der er husarer på heste. Særligt charmerende er alle børnene. Der er snesevis af dem i balsalsscenen, og at se så mange andre børn på scenen vil helt sikkert glæde børn blandt publikum. I sidste ende er scenen er lige så meget et spejl for børn, som det er for de voksne. Det er en russisk udgave af Rudolf Nureyev.

Optagelse fra Wiener Statsopera


***
6. FEBRUAR 2018 KL. 19.45

ALCESTE

Pier Luigi Pizzi's nye prestigefyldte produktion af Alceste af Christoph Willibald Gluck er en hyldest for at markere 300 året for komponistens fødsel. Gluck er eksponent for den tidlige wienske klassicisme og spillede en afgørende rolle for reformen og forenklingen af opera seria, der havde tilbagegang i det attende århundrede. Et nøgleelement i denne reform er Alceste, sammen med den mere berømte Orfeo og Euridice. Denne historie om kvinden der tilbyder Apollon sit liv for sin elskede, er et overflødighedshorn af scenisk skønhed og stemmer.

Optagelse fra Teatro La Fenice, Venedi

Introduktion til ALCESTE v/Mogens Wenzel Andreasen, Folkeuniversitetet
29. januar 2018 kl. 16.00 på Rønne Bibliotek, Pingels Allé 1, Rønne. Entré kr. 120,-


***
27. FEBRUAR 2018 KL. 20.00

ROMÉO OG JULIETTE

Efter 30 år vender Roméo og Juliette tilbage på Gran Teatre del Liceus scene i Co-produktion med Santa Fe Opera. Handlingen er flyttet til den amerikanske borgerkrig (1861-1865), der giver en klar sammenhæng for det uoverskuelige forhold mellem Capulets og Montagues. De elskende bor i et klassisk lighus, der foregriber deres fatale skæbne fra starten af deres forræderi. Aida Garifullina, som blev kåret af Plácido Domingo som "en af de mest spændende operadivaer i dag og i morgen", er Juliet sammen med Saimir Pirgu, som er blevet beskrevet af Opera Today som "en af verdens vigtigste fortolkere af lyriske tenorroller".

LIVE fra Gran Teatre del Liceu, Barcelona

Introduktion til ROMÉO OG JULIETTE v/Mogens Wenzel Andreasen, Folkeuniversitetet
19. februar 2018 kl. 16.00 på Rønne Bibliotek, Pingels Allé 1, Rønne. Entré kr. 120,-


***
10. APRIL 2018 kl. 19.45

CARMEN

Med denne festivalopførelse fra Zürich opera, med en af operaens største mezzoroller, har Vesselina Kasarova sin debut som Carmen. Fra det øjeblik hun er på scenen til operaens afslutning dominerer Kasarova scenen med sin utroligt nuancerede mezzo og sin karisma. Dette er ikke en fræk pige, der fordrejer mænds hoveder med et kast af sine sorte krøller og vrikken med hoften, nej dette er en moderne, selvsikker kvinde, der ved præcis, hvad hun vil have. Denne Carmen behøver ikke kastagnetter til at udtrykke sin lidenskab: den gløder indefra.

Optagelse fra Opernhaus Zürich

Introduktion til CARMEN v/Mogens Wenzel Andreasen, Folkeuniversitetet
19. marts 2018 kl. 16.00 på Rønne Bibliotek, Pingels Allé 1, Rønne. Entré kr. 120,-


***
15. MAJ 2018 KL. 19.45

DEN FLYVENDE HOLLÆNDER

Richard Wagners opera er et af romantikkens mesterværker, en gribende udforskning af kærlighed, død, renhed og fordømmelse. I denne produktion af Alex Ollé er konflikten mellem godt og ondt en afspejling af en plaget og fængslet sjæl. Hollænderen er fordømt til at sejle over et uendeligt hav til tidernes ende, han ønsker kun at blive frigivet fra sit fordømte fartøj og vende tilbage til et liv på land. Kun en kvindes kærlighed kan forløse ham. Havet, uendeligt og transcendent, bliver en stærk metafor for de ultimative grænser, der pålægges mennesket.

Optagelse fra Teatro Real, Madrid***
PRISER

LIVE operaer kr. 200,-
OPTAGET operaer kr. 175,-

Rabat til Folkeuniversitetets kursister kr. 25,-
(ved forevisning af kvittering for indbetaling til Folkeuniversitetet)


KLIPPEKORT

5-turs opera klippekort: Se 5 operaer, musicals o.lign. for 4 operaers pris
Pris: kr. 800,-

Klippekortene er ikke personlige og kan bruges til alle ordinære operaer, musicals, balletter o.lign.

Klippekortene kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter.

Klippekortene kan ikke ombyttes til andre varer eller kontanter.

Klippekortene kan kun købes ved henvendelse i Rønne Bio's billetsalg.